Росія вдарила по Києву "Кинджалами" / фото t.me/VA_Kyiv

Масований удар Росії по Києву 2 січня був націлений на створення картинки для внутрішнього споживача у РФ, оскільки в 2023 році для них було багато негативу, вважає військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, передає 24 канал.

"Завдання стояло - просто накидати на Київ навіть уламків", - зазначив він.

Як додав Світан, навіть збиті "Кинджали" падають практично в те місце, куди їх відправляють, а крилаті ракети окупанти цілком могли навмисне направляти на житлові будинки, щоб показати картинку: "Київ у диму, без світла і води".

Відео дня

На думку експерта, удар 2 січня - це друга частина того, що росіяни приблизно 1-1,5 місяці готували до Різдва і Нового року. Світан не виключає, що у них щось не склалося за часом і підготовкою, і тому заплановане затягнулося на кілька днів.

Удар Росії по Києву 2 січня - заява Зеленського

Як заявив президент Володимир Зеленський, 2 січня російські війська вдарили по Україні майже 100 ракетами різних типів. На його думку, росіяни спеціально прорахували їх траєкторії так, щоб завдати якомога більше шкоди:

"Це абсолютно свідомий терор. І тільки за кілька цих останніх днів - з 29 грудня і по 2 січня - Росія застосувала проти України вже майже 300 ракет і понад 200 "шахедів". Ще жодна держава не відбивало подібних ударів, комбінованих: і дрони, і ракети, у тому числі аеробалістичні. Тільки за сьогодні (2 січня) збито десять "Кинджалів".

Вас також можуть зацікавити новини: