Якщо не підвищити якість пілотів і комунікацію між бригадами, то Україна просто збільшить відсоток марних втрат дронів / фото УНІАН, Олександр Синиця

Виготовити мільйон дронів на рік реально, але без зміни тактики це призведе до марних витрат ресурсу. Про це оператор FVP на позивний "Єті" розповів в інтерв’ю "Українській правді".

"Фізично наштампувати дрони – думаю, цілком реально: посадять купу народу паяти або поставлять роботизовану лінію збору. Питання, чи зможемо ми це ефективно використовувати, чи дасть нам це якусь перевагу", - зазначив він.

За його словами, якщо не підвищити якість пілотів і комунікацію між бригадами, то Україна просто збільшить відсоток марних втрат дронів. До того ж росіяни шукатимуть протидію і в них дуже потужні засоби РЕБ, тому цілком реально, що вони зможуть з цим впоратися.

Відео дня

"Ми можемо отримати колосальні втрати без жодного ураження, будемо просто засівати поля "пташками"", - наголосив оператор дрона.

Він зазначив, що роль дронів у 2024 році на фронті має зрости. Однак постає питання їх якісного використання.

"Можна просто викинути ресурс, а можна використати його ефективно – з максимальним ураженням. По російській піхоті можна і треба відпрацьовувати, але це може зробити снайпер набоєм за 5 доларів. А дрон за 500 доларів може полетіти і вразити гармату чи танк, який коштує мільйон", - наголосив він.

Мільйон дронів для України - що відомо

Під час прес-конференції 19 грудня президент Володимир Зеленський озвучив амбітну ціль з виробництва безпілотників, заявивши, що у 2024 році Україна виробить мільйон FPV-дронів

У свою чергу міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин повідомив, що наступного року в Україні вироблять не тільки один мільйон дронів FPV, але й тисячі ударних дронів зі значно більшою дальністю ураження.

А нещодавно у Мінцифри закликали українців пройти безкоштовне навчання і збирати FPV-дрони вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: