Чи повертатимуть чоловіків в Україну з-за кордону / колаж УНІАН, фото facebook.com/rustemumerov.ua/ ua.depositphotos.com

З моменту повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України в країні оголошена мобілізація всіх чоловіків від 18 до 60 років. Однак деякі з них покинули територію держави і виїхали за кордон. УНІАН з'ясував, чи торкнеться мобілізація всіх чоловіків в Україні і тих, кого з нами немає.

Мобілізація в Україні 2023 - що буде з емігрантами

Міністр оборони України Рустем Умеров в інтерв'ю повідомив в інтерв'ю Welt TV, Bild і Politico розповів, що буде з чоловіками, які виїхали за кордон під час війни. Він вважає, що всі чоловіки, які проживають в Німеччині і придатні до військової служби, повинні поповнити ряди української армії. Тих, хто не послухається, чекають санкції.

За його словами, військовозобов'язаних громадян України, які живуть в Німеччині або в інших країнах, попросять з'явитися в призовні пункти. Це запрошення стосується чоловіків у віці від 25 до 60 років.

Відео дня

Ми все ще обговорюємо, що станеться, якщо вони не прийдуть добровільно.

- додав Умеров.

Міністр оборони України сказав, що справедливість важлива. У майбутньому призовникам має бути заздалегідь зрозуміло, як їх навчатимуть та оснащуватимуть, де і коли вони будуть служити та коли їх звільнять. Незважаючи на заборону, багато українських чоловіків втекли за кордон, щоб уникнути призову в армію.

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв, що мобілізація в Україні сьогодні ще до 500 тисяч громадян, у кращому разі, може тривати рік. Процес має відбуватися якісно – заради перемоги.

Кожен мобілізований українець має пройти базову підготовку, в ідеалі вона займає щонайменше три місяці, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Вас также могут заинтересовать новости: