Одеські гвардійці мінуснули "око Мордору": як це було / колаж УНІАН, скриншот з відео

Одеські гвардійці вдало відпрацювали по спостережливому комплексу окупантів, який українці називають "оком Мордору", повідомила прес-служба Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

"Одеські гвардійці виявили спостережний комплекс "Муром-М", встановлений окупаційними військами РФ для більшої продуктивності на вежі. За допомогою дрона-камікадзе "очі" ворога знищено", - розповіли у прес-службі. 

Гвардійці також оприлюднили відповідне відео, уточнивши, що на ньому - ювелірна робота українських бійців. 

Зазначається, що це вже третій комплекс дальнього візуального спостереження "Муром-М" знищений бійцями 11-й бригади ім. Михайла Грушевського Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України за два місяці.

Муром-М - що треба знати про ворожив комплекс спостереження

"Муром-М" - комплекс для цілодобового автономного відеотепловізійного спостереження. Його оптичне обладнання дозволяє окупантам розглянути людину на відстані до 10 км, а тепловізор у темряві виявляє автомобіль за 8 км та людей за 4 км.

За останні місяця українські захисники знищили чимало такої техніки ворога. На початку серпня на Херсонщині одеські гвардійці знищили спостережний комплекс "Муром-М", який окупанти розмістили на мосту через річку Конку. Ще одне "око Мордору" Сили оборони знищили на півдні України на початку вересня.

Вас також можуть зацікавити новини: