РФ втратила ще один "Муром-М" / скріншот

Втрати ворога зросли - у Херсонській області одеські гвардійці знищили важливе обладнання РФ, яке корегувало обстріли та допомагало російським диверсантам.

Як повідомляє прес-служба Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, спостережний комплекс "Муром-М" (у ЗМІ його називають "око мордору") окупанти розмістили на мосту через річку Конка.

За допомогою цього обладнання загарбники вели цілодобове спостереження з метою недопущення прориву військ Сил оборони України.

"Бійці 11 бригади ім. Грушевського Південного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії точно вирахували координати ворожого засобу відеоспостереження і одним точним ударом нанесли вогневе ураження", - наголошують у прес-службі.

Зазначається, що потужний "Муром-М" - комплекс для цілодобового автономного відеотепловізійного спостереження. Його оптичне обладнання дозволяє розглянути людину на відстані до 10 км, а тепловізор у темряві виявляє автомобіль за 8 км та людей - за 4 км.

"Стаціонарні версії, як той, що знищили гвардійці, "бачать" на 15 км і стежать за будь-якими переміщеннями українських сил поряд із лінією бойового зіткнення. Вони допомагають росіянам коригувати артилерійські обстріли та супроводжують російські диверсійно-розвідувальні групи", - розповіли українські військові.

Війна в Україні триває - ось які новини варто знати сьогодні

Як повідомляв УНІАН, нещодавно захисника міста Очаків Миколаївської області знищили дорогий спостережливий комплекс "Муро-М". Загарбники розташували його у цивільній будівлі в кілька поверхів на окупованій території. Вони намагалися замаскувати вартісний оптичний комплекс, але українські військові його "вирахували".

Згідно з відкритими джерелами, комплекси "Муром" виробляє розробник та виробник комплексних систем безпеки - російська компанія "Стілсофт", яка має сертифікат (галузеву премію) "за зміцнення безпеки Росії" у номінації "кращий пристрій (комплекс) збору та обробки відеоінформації". У цього закритого акціонерного товариства є відповідні рекомендації (підтримка) Міноборони РФ та ФСБ.

Вас також можуть зацікавити новини: