За словами Павла Федосенка, РФ ближчим часом готує напад на Харківську область / Колаж УНІАН, скріншоти

Росіяни готують напад на Харківську область. Про це в інтерв'ю The Economist сказав командир 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка Павло Федосенко.

За його словами, РФ нападе на Харківську область в середині травня. Нині біля кордону зосереджено угруповання з 50 тисяч окупантів.

"Один зі сценаріїв – ізоляція міста шляхом перерізання головної дороги на Київ. Іншим варіантом було б переміститися приблизно на 10 км ближче, поставивши східну околицю міста в зону дії артилерії та створивши буферну зону для захисту Білгорода, російського міста, яке зазнає ударів українських безпілотників", - каже військовий.

Відео дня

Він також зазначив, що імовірність того, що росіяни окупують усю територію Донецької області становить 70%.

"Всі знають, що якщо ми не будемо битися за Костянтинівку та Дружківку, російські війська будуть у Дніпрі, Харкові, Кривому Розі через кілька тижнів", - прогнозує Федосенко.

Він також зазначив, що мета боїв за Часів Яр не в тому, щоб утримати кожен сантиметр землі, а щоб не дати Росії просунутися і захопити головні міста. При цьому вирішальне значення має уповільнення окупантів на Донбасі.

Війна в Україні - останні новини

Президент Володимир Зеленський продовжив воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. Нове продовження почне діяти з 14 травня до 11 серпня 2024 року.

Також УНІАН повідомляв, що президент Європарламенту Роберта Мецола анонсувала план протидії Кремлю. Вона повідомила, що союзники України працюють над 14-м пакетом санкцій проти Путіна і його союзників, який передбачає, що сотні мільйонів євро російських активів будуть "заморожені в ЄС".

Вас також можуть зацікавити новини: