Наступ росіян на Часів Яр: експерт розповів про шанси РФ захопити місто

Росіянам з 7 жовтня поставили за ціль за будь-яку ціну вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

"Пам'ятаємо, тоді Авдіївка була ключовою точкою, тепер це Часів Яр. Але Авдіївку брали 14 років, битва за Бахмут тривала понад 10 місяців. Часів Яр уже перетворений на доволі серйозну фортецю, там також чимало бетонованих забудов. Для противника це не буде легкою прогулянкою", – сказав Черник.

Експерт також зазначив, що РФ готова не рахуватися із втратами для реалізації завдань. 

Відео дня

"До 30 тисяч людей на місяць вони можуть заміщувати. Крім того, оголосили створення 14 нових дивізій, 16 нових механізованих бригад і дві загальновійськові армії. До осені в межах 200-250 тисяч особового складу вони можуть наростити. Але я не поділяю думку, що вони це зроблять до 1 червня", – пояснив експерт.

Крім того, Петро Черник прокоментував наступ РФ в районі населеного пункту Роботине, яке Сили оборони звільнили влітку минулого року. 

"Я б не сказав, що вони зараз мають потенціал для справжнього великого тиску. В їхньому розумінні цей Запорізький плацдарм – це неприродна пляма у суцільній лінії їхнього наступу. Вони будуть намагатися її вирівнювати. Але якщо виставляти пріоритети, то все ж таки адмінкордони Донецької та Луганської областей для них є важливішими", – зазначив експерт.

Російсько-українська війна триває: важливі новини

За інформацією DeepState, армія РФ просувається в районі Часового Яру Донецької області. Крім того, тривають бої і в районі Бердичів, Старомайорського та Красногорівки.

Про складну ситуацію в Часовому Яру розповів і військовий Олесь Маляревич. За його словами, співвідношення по артилерії між окупантами та ЗСУ — близько 1 до 6. По дронах — 1 до 2.

Крім того, напередодні стало відомо, що Росія створила нове угрупування військ. Воно вже виконує бойові завдання на одному з оперативних напрямків.

Вас також можуть зацікавити новини: