Наше завдання - зірвати російську спробу розширити війну, заявив Зеленський / скріншот

Наступ російських окупантів на Харківську область зводиться до намагання послабити Сили оборони загалом на усьому фронті, переконаний президент Володимир Зеленський.

"Фактично вся Харківська операція окупанта зводиться до намагання послабити наші сили загалом по фронту та водночас до спроби зміцнити його пропаганду – пропаганду, спрямовану й на світових лідерів", - сказав глава держави у вечірньому відеозверненні 17 травня.

За словами Зеленського, Росія хоче показати, ніби це саме вона визначає, що буде далі з війною. 

"Наше завдання - зірвати російську спробу розширити війну та не давати окупанту зламати і фронт, і нашу дипломатію - те, як ми наближаємо справедливий мир", - наголосив президент.

Він також поінформував, що сьогодні заслухав доповідь головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського щодо ситуації на фронті. 

"Харківські напрямки: Вовчанськ, Липці, Куп’янськ. Ми стримуємо російський тиск. Дякую кожній бригаді, кожному підрозділу. Незмінна увага й донецьким напрямкам, передусім Покровському – там зараз найбільш жорстко, найбільша кількість боїв", - сказав він.

Звернення Зеленського 17 травня - відео

Війна в Україні - яка ситуація на фронті 17 травня

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу, Збройні сили України продовжують протидіяти спробам російських окупантів прорвати нашу оборону. Цієї доби найбільше боїв точилося на Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках.

На Харківському напрямку ворог провів безуспішну атаку на напрямку Глибоке - Липці, продовжує завдавати авіаударів, постраждали райони сіл Ізбицьке та Покаляне.

Там за частину доби 17 травня втрати ворога становили 35 російських окупантів вбитими та пораненими, нашими воїнами знищено 15 одиниць ворожої техніки, серед яких - танк, бойова броньована машина, артилерійська установка. 

Вас також можуть зацікавити новини: