Росія наступає на п'яти напрямках / фото Михайла Федорова

Російські війська збільшують чисельність особового складу і зосереджують свої основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках.

Йдеться про Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Шахтарський напрямки, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зазначається, що на Куп’янському та Лиманському напрямках противник провів декілька безуспішних наступальних дій. Зокрема, в напрямку населених пунктів Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне і Виїмка - Донецької. Здійснив артилерійські обстріли районів п'яти населених пунктів Харківської області; трьох у Луганській та одного - у Донецькій.

Відео дня

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали вісім населених пунктів Донецької області.

Крім того, на Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує атакувати позиції українських військ, здійснив декілька безуспішних атак в напрямку Кам’янки, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів десяти населених пунктів.

Війна в Україні-Актуальні новини

Як писав УНІАН, авіація Сил оборони України за 27 лютого завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.

Також стало відомо, що російські окупанти не припиняють спроб захопити Вугледар Донецької області, хоч інтенсивність атак знизилася на тлі величезних втрат. Цього разу РФ кинула бригаду, яку створювали для війни в Чечні.