ЗСУ рвуться в наступ, зазначив Арестович / фото t.me/Pavliuk_KSV

До другої половини весни 2023 року Україна отримає 700 танків і більше 1000 БМП, укомлектує нові бригади, і ЗСУ підуть у контрнаступ.

Такий прогноз зробив екс-радник Офісу президента України Олексій Арестович, Україні вдасться сформувати 2,5 танкових дивізій - сім танкових бригад, а це "радикальні зміни на полі бою".

"Якщо підготувати, оснастити і поставити в стрій... Зараз і танковий батальйон змінює обстановку. Танкова бригада змінює дуже сильно. А там дві танкові дивізії...", - зазначив він.

За його словами, "перспективи ясні":

"Це зброя наступу. Це можливість проводити наступ на двох оперативних напрямках і ще на одному - тримати оборону. Це вирок... Це все сумна історія для них (росіян - УНІАН)".

Арестович додав, що ЗСУ самі вже рвуться у контрнаступ:

"Вся ця підгонка (Заходу - УНІАН) впирається тільки в одне - коли будуть озброєння, техніка і укомплектовані нові об'єднання та з'єднання. Коли це буде готово - ми підемо у наступ".

Наступ ЗСУ навесні 2023 - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 14 лютого міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що українці розмірковують над можливістю проведення наступу навесні: "Тому ми повинні багато чого зробити".

За його словами, грандіозне завдання полягає в тому, щоб зібрати разом всі види озброєння, які вже були обіцяні Україні. Зокрема, мова йде про бойові машини піхоти Bradley, бойові броньовані машини Stryker, бойові машини піхоти Marder і CV-90, бронетранспортери M113, артилерію і список цим не вичерпується.