Генерал пояснив, з якою метою створюють "Гвардію наступу" / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Військовий експерт, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що штурмові бригади, які формує МВС України в рамках створення "Гвардії наступу", будуть дуже важливими під час контрнаступальних операцій Збройних Сил України. Вони займатимуться виключно деокупацією територій. 

Як він розповів "24 каналу", 8 штурмових бригад "Гвардії наступу" почнуть використовувати, коли ЗСУ успішно виконають стратегічну оборонну операцію. Він прогнозує, що українські військові перейдуть в контрнаступ після того, як ворог втратить наступальний потенціал. І тоді настане час "Гвардії наступу".

За словами Романенка, підрозділи ЗСУ намагатимуться пробивати фронт та максимально швидко просуватися вперед, не затримуючись у звільнених населених пунктах. Він припускає, що зачищатимуть ці міста та села вже бригади з "Гвардії наступу".

Відео дня

"Якщо ЗСУ затримуватимуться на кожному населеному пункті, то наступальний імпульс дуже швидко заклиниться. А це неприпустимо. Тому тоді, коли населений пункт буде оточений, туди входитимуть ці бригади з "Гвардії наступу", які проводитимуть зачистки. А в цей час підрозділи ЗСУ йтимуть далі звільняти території", – зазначив Романенко.

Контрнаступ ЗСУ: що відомо

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що потрібно Україні для контрнаступу та перемоги у війні. Він наголосив, що спершу треба завершити створення протиповітряної і протиракетної системи оборони якомога швидше, тому що Росія продовжує здійснювати систематичні й варварські атаки на українські міста і вбиває цивільних. Також є потреба у різних видах озброєння дальнього радіусу дії.

Водночас військовий експерт Олег Жданов закликав українців не чекати найближчим часом нового контрнаступу ЗСУ з поверненням територій. За його словами, для початку українським захисникам потрібно провести оборонну операцію, а вже після вони зможуть піти в контрнаступ.

Вас також можуть зацікавити новини: