Коваленко пояснив, як можна захистити обʼєкти ВПК від атак з боку Росії / колаж УНІАН, фото УНІАН, Генштаб ЗСУ

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, як можна захистити обʼєкти військово-промислового комплексу України від ударів з боку РФ

"Кожен такий об’єкт, переважно, знаходиться у великих містах. Тому, звісно ж, його повинні захищати сили ППО, – це і так зрозуміло. А з іншого боку, що ще повинні зробити? Створювати альтернативні засоби захисту, як на мене. Якщо ми розміщуємо об’єкти військово-промислового комплексу, важливі якісь об’єкти, якщо розпочинаємо виробництво, то повинні їх розміщувати в більш безпечних місцях", – сказав він в інтервʼю УНІАН.

Зокрема, за словами Коваленка, це повинні бути, наприклад, не надземні комплекси, по яких може влучити ракета, а підземні. Туди дістати російські ракети просто не зможуть. 

Відео дня

"Тобто ми повинні вже зараз приходити до концепції переведення усього важливого виробництва (і не тільки його) саме в підземний формат. Щоб росіянам було набагато важче влучати у важливі для нас об’єкти", – наголосив експерт. 

Удари РФ по Україні

Наприкінці грудня 2023 року Росія вперше після тривалої паузи завдала масованого ракетного удару по Україні. Внаслідок атаки 29 грудня загинули десятки людей. 

Через кілька днів, 2 січня 2024 року, росіяни знову вдарили по Україні. Тоді було збито, зокрема, 10 "Кинджалів". 

Вранці 8 січня окупанти знову обстріляли українські міста ракетами. Загинули четверо українців, ще 45 людей постраждали.

Авіаційний експерт Валерій Романенко звернув увагу на те, куди намагалися влучити російські загарбники під час останніх масованих атак по Україні. За його словами, ціллю ворога тепер є не енергетика. 

Вас також можуть зацікавити новини: