Боєць з "еліти" українського війська про силу РФ  - це "зграя мавп чисельністю у мільйон" / Колаж УНІАН, фото Telegraf, фото 22 окрема механізована бригада

Боєць з "еліти" українського війська зробив тривожну заяву про справжню силу армії РФ. Він натякнув, що ворог може виявитися не таким "тупим", як про нього кажуть в нацмарафоні.

Однак, навіть якби всі військові армії РФ дійсно такими були, зграя мавп чисельністю у мільйон та ще й з автоматами - це вже небезпечно, підкреслив військовий з позивним "Шустрий" Telegraf

Таку думку щодо окупантів висловив 37-річний Павло Якімчук, який "спробував" ворога на зуб у складі 73-го морського центру Сил спеціальних операцій (саме туди він мобілізувався після того, як отримав повістку). 

Відео дня

"Навіть якби це було зграя мавп. Зграя мавп з автоматами чисельністю у мільйон - дуже небезпечна. Навіть якби вони були такі тупі, як про них кажуть у телемарафоні, вони все одно дуже небезпечні, тому що їх багато", - підкреслив військовий.

За його словами, ще на початку вторгнення про війська РФ можна було казати, що це "тупа радянщина". Однак зараз окупант - це такий собі "наскілений вояка": він все ще на кілька ступенів слабший за ЗСУ, однак вже трохи навчений, акцентував "Шустрий".

Більше про Павла Якімчука

Після мобілізації "Шустрий" у складі підрозділу спецпризначенців потрапив на південний напрямок та брав участь у звільнення Херсона. Під час боїв з окупантами Павло отримав поранення, а згодом, жорстокий діагноз від медиків: рана важка - треба ампутувати ногу. Тоді боєць не пішов на такий крок і врешті зміг зберегти кінцівку. Наразі його мета - відновитися, щоб повернутися у склад ЗСУ. Павло веде війну з армією РФ з 2014 року (спочатку пішов добровольцем в АТО, де став розвідником). До цивільного життя повернувся у 2016 році, а після повномасштабного вторгнення записався до ТРО, захищав Київ. Пізніше перейшов до волонтерства, а як отримав повістку, став частиною армії.

Бійці 3 ОШБр записали повідомлення у пеклі Авдіївки

Наразі Україна уважно спостерігає за подіями, які розгортаються на оперативному напрямку військ "Таврія" - за містом Авдіївка. Як відомо, Росія кинула туди всі резерви, щоб остаточно вибити ЗСУ. У лютому на підмогу армії командування направило до Авдіївки 3 ОШБр, здійснивши ротацію військ.

16 лютого бригадний генерал Тарнавський оголосив - ЗСУ відходять з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки. Як коментувала 3 ОШБр, ситуація дуже важка. Сьогодні герої України опублікували звернення до нації, дехто з них у кадрі був закривавлений.

Вас також можуть зацікавити новини: