Якщо Україна не виконає задачу щодо мобілізації, "завтра" українців буде дуже невизначеним, вважає генерал ЗСУ / фото 43 окрема механізована бригада

Генерал ЗСУ Дмитро Марченко акцентував, що не знає яким виявиться "завтра" для українців, якщо Україна не впорається з задачею мобілізувати людей та "вдіти і взути" свою армію для війни з окупантами.

В інтерв'ю YouTube-каналу DW він оцінив слова головнокомандувача України Володимира Зеленського, що від військових є запит мобілізувати ще 500 тисяч людей.

Наразі переважна частина українців, яка мала бажання битися з росіянами, сама пішла в армію. Тобто "добровольців" в Україні фактично немає, водночас захисники на фронті вже два роки не мали демобілізації, вони виснажені війною. За словами генерала, Україна має ще раз нагадати суспільству, що станеться, якщо росіяни прорвуться вперед. 

Відео дня

Задачу з "інформування" суспільства слід виконувати спільно: силами органів самоврядування, поліції, військових тощо. 

"Якщо ми не дотягнемо цю війну, то іншого шансу в нас уже не буде", - сказав Марченко.

Водночас він нагадав, що Україні на мобілізацію 500 тисяч людей треба витратити 500 мільярдів гривень, адже кожного солдата слід одягнути, нагодувати, навчити, як битися - все це гроші, яких Україні і так не вистачає. 

Іншими словами, мобілізація "це не дешево", тому перед державою є цілий комплекс задач, які необхідно здійснити, щоб провести мобілізацію вдумливо. "Якщо ми його не виконаємо, то я не знаю, що буде завтра", - каже Марченко.

Генерал вважає, що відмовитися від "мобілізації" Україна не може, адже Київ вже відстає за військовими темпами в порівняні із можливостями Росії.

"Ворог зазнає дуже великих втрат, але вони навчилися їх швидко поповнювати. Ми повинні робити так, щоб не відставати цих темпів. Зараз, на жаль, відстаємо", - презюмував він. 

Психолог пояснив, як мобілізувати в Україні молодь

На цьому тижні військовий психолог Андрій Козінчук пояснив в ефірі телемарафону, що просто схопити десь там зі спортзалу "красивого хлопчика в білих кедах" та відправити у війська - хибний шлях мобілізації. Адже такий боєць не матиме мотивації захищати батьківщину.

На думку психолога, ліпше до армії підуть інші чоловіки, але ті, хто справді цього хоче. Водночас Україна має пояснювати людям, що військовий - найкраща професія у світі та навести ясні аргументи: бійців люблять дівчата, військовий має гарну та чесну зарплату тощо. 

Вас також можуть зацікавити новини: