РФ не раз атакувала Миколаїв / фото REUTERS

Почалася нова доба протистояння захисників Миколаєва та області російським загарбникам. 

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Миколаєві та області в суботу, 14 травня:

21:34 Протягом доби, 14 травня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські фашистські війська здійснили 9 атак, продовжуються бої. Українські захисники знищили: особового складу – до 80; танків – 3; БТР - 2; артилерія – 1; міномети – 4; АТТ - 3; БПЛА - 3.

18:46 Противник на тимчасово зайнятих територіях сходу та півдня України намагається залучити громадян України до трудової діяльності в окупаційних установах та незаконних правоохоронних формуваннях, порушує їхні права та свободи.

18:06 14 травня волонтери з Одеси доставили до Миколаївської обласної дитячої лікарні медичні засоби для надання невідкладної допомоги та бронежилети для бригад екстреної медичної допомоги.

16:17 Миколаївські морпіхи показали, як користуватись ракетним комплексом FGM-148 Javelin та розповіли про успіхи на Миколаївському напрямку.

13:50 15 травня Миколаївська обласна станція переливання крові запрошує донорів із групами I(+) та III(+)   📍пер. Радіо, 2. 📍з 8 годин.   З собою мати паспорт.

13:20 Пам'ятаєте вівчарку Макса, який служив у окупантів, але перейшов на бік добра? Нагадаємо, миколаївські нацгвардійці дали притулок бельгійській вівчарці після того, як його кинули орки на полі бою. Його знайшли у середині квітня та назвали Максом. Так ось, менше, ніж за місяць Макс, який раніше служив у росгвардії, вивчив команди українською мовою і незабаром приступить до служби в рядах з ЗСУ.

13:15 У поліції показали наслідки обстрілу Миколаєва 13 травня. Унаслідок обстрілів російськими військами пошкоджені житлові будинки, автомобілі та об'єкти цивільної інфраструктури. На місцях подій працювали поліцейські та рятувальники. Про це повідомляють у Поліції Миколаївської області.

13:00 "Ситуація наближається до катастрофічної", — омбудсмен Денисова повідомила, що пожежі на Кінбурні охопили 4 тисячі гектарів лісу. Під загрозою знищення опинився весь рослинний світ на Кінбурні, зокрема найбільше в Європі поле диких червонокнижних орхідей (його площа досягає понад 60 гектарів), багаторічні дерева, рожеві озера, тварини. "Наразі на території коси залишаються люди, яким потрібна допомога, однак виїзд на материк контролюють російські військові, які не пропускають лісової охорони до вогнищ загорянь. Крім того, не вистачає палива для пожежних машин, щоб погасити вогонь, відсутня техніка та майже немає доставки продуктів для місцевих жителів", - зазначила Людмила Денісова.

12:45 59-а бригада, бійці якої воюють на Миколаївсько-Херсонському напрямку, показали, як знищують окупантів за допомогою дрону.

12:14 А ось і наші красені виїхали в Миколаїв.

11:45 Окупаційна влада не бачить тривалих перспектив перебування на Херсонщині. Про це заявив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім у своєму відеозверненні. "Хочу звернутися до херсонців. Потерпіть, я вас прошу. Розумію, що дуже складно. Бачите, в Харківському напрямку посунули. Зараз сили, засоби, ленд-ліз дійде. Плануємо ми все. Все одно звільнимо Херсон", — сказав Віталій Кім.

11:30 Якщо ви скучили за ранковими відео від голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, тоді ловіть. Щоправда, сам він у кадрі не здався, чутний лише його голос: "Разом нас багато! Разом до перемоги!"

11:13 Миколаїв. 11:05, 14 травня Херсонцы, не сдавайтесь и держитесь.

10:10 Протягом доби 13 травня на Миколаївщині сталися чотири пожежі, три з них — унаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків під час обстрілів російськими військами Корабельного району Миколаєва.

10:00 Перелік аптечних закладів, які, за інформацією ОВА, працюють у Миколаївській області станом на ранок 14 травня. Аптека може зачинитись у зв’язку з повітряною тривогою.

9:35 На Миколаївщині фахівці обленерго полагодили дві високовольтні лінії на 150 кіловольт та силовий трансформатор на 40 мегавольт-ампер на одній з електропідстанцій. У результаті їм вдалося повернути електропостачання до 17 122 абонентів регіону.

06:00 У Миколаєві водії громадського транспорту виходитимуть на рейс у бронежилетах.

На склади "Миколаївелектротрансу" вже надійшла перша партія в кілька десятків екземплярів цивільної броні.

Вас також можуть зацікавити новини: