В результаті вчорашнього обстрілу Миколаєва загинули 12 осіб / фото REUTERS

У Миколаєві внаслідок обстрілу цивільного населення російськими окупантами, здійсненого у понеділок, 4 квітня, загинули 12 осіб, 41 особа - поранена, серед них є четверо дітей.

У результаті вибухів снарядів супротивника були пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки та автотранспорт мешканців обласного центру, повідомили в Офісі генпрокурора. 

"За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - зазначили у відомстві.

Відео дня

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Миколаївського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в регіоні.

Нагадаємо, війська Росії вдерлися в Україну 24 лютого рано вранці. Спершу ворог скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Миколаїв.

4 квітня стало відомо, що в Миколаєві під обстріли, зокрема, потрапили лікарні, дитсадки та школи, один снаряд потрапив у торгові ряди. Глава Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім повідомив, що в результаті ворожих атак загинули 11 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: