Росія обстріляла Одесу ракетами / фото ОГС

В Одесі рятувальники продовжують розбирати завали в 16-поверховому житловому будинку, в який вчора потрапила ворожа ракета.

Про це сьогодні журналістам повідомив заступник директора Департаменту міського господарства Віталій Цуркан.

За його словами, у висотному будинку проводять роботи співробітники ДСНС, які розбирають завали між 3-5 поверхами.

Як зазначив Цуркан, після того, як рятувальники завершать свою частину робіт, до процесу підключаться комунальні служби. При цьому сьогодні комунальники попередньо оглянули будівлю спільно з фахівцями Одеської будівельної академії. Зокрема, оглянуто несучі конструкції будівлі. За попередніми даними, її можна буде відновити.

"Знадобиться цикл складних, кропітких робіт, але, попередньо, фахівці вважають, що будинок можна буде відновити. Будуть задіяні всі необхідні служби міста", - сказав Цуркан.

Станом на сьогодні до чиновників з проханням щодо тимчасового відселення з цієї 16-поверхівки звернулися дві сім'ї. Решта мешканців поки розмістилися у родичів, друзів, сусідів.

За даними Цуркана, на момент ракетного удару приблизно 40% мешканців у будинку були відсутні.

Ракетний удар по Одесі: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 23 квітня Одеса зазнала ракетного удару. Пошкоджено об'єкти інфраструктури, в тому числі два житлових будинки, один з них-16-поверховий.

Загинули 8 людей, серед яких 3-місячна дитина. 18 людей отримали поранення.

Одна з ракет потрапила на територію кладовища, де зруйновано понад 1 тис. кв. м території. Важкі поранення отримала жінка, яка прибирала там могили.

Вас також можуть зацікавити новини: