У РФ заявили, що модернізують цілий літак / фото ua.depositphotos.com

Майже три місяці тому на Воронезькому авіазаводі була зупинена збірка "перспективного" Іл-112В, який став найбільш дефективним літаком російської сучасності.

Як написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, офіційно, причиною припинення збірки стала необхідність проектування нового двигуна. "Непогане виправдання для списання безнадійного проекту, але... У РФ заявили, що Іл-112В буде переконструйований під реактивні двигуни ПД-8. Літак змінить конструкцію крила, паливну систему, бортові системи", - зазначив він.

Коваленко підкреслив, що можна сміливо констатувати - Іл-112В перетворюється в прекрасний заділ для розпилів. 

Відео дня

Експерт вказав, що ще в 2019 році називав цей літак потенційним вбивцею своїх екіпажів, настільки там все було погано з проектуванням.

Експерт пояснив, що дефективність силової установки Іл-112В виявлялася при зносі частин двигуна. Він зазначив, що двигуни від Іл-114 поставили на Іл-112В, а нової силової установки так і не зробили. Однак, крім двигуна у літака було ще безліч конструкторських проблем. 

Коваленко нагадав, що 17 серпня 2021 року Іл-112В впав у Підмосков'ї і всі члени екіпажу загинули. Експерт зазначив, що через два роки після цього - у квітні 2023 року вирішили більше не експериментувати з цим літаком.

"І ось, для літака, який так і не змогли довести до розуму, будуть повністю змінювати конструкцію. До чого це призведе? Роблю ставку на чергове запальне видовище, через роки 3-4, а можливо і пізніше", - підсумував Коваленко.

Літак Іл-112в

Іл-112В - Російський перспективний легкий військово-транспортний літак нового покоління. Призначений для заміни літаків Ан-26. Здатний злітати і приземлятися на невеликі малообладнані аеродроми, що мають бетоноване, грунтове, асфальтове покриття злітно-посадкових смуг. 

Вас також можуть зацікавити новини: