На Бахмутському напрямку супротивники у деяких місцях опиняються у пастці, поділився Олександр Сирський / фото ua.depositphotos.com

На Бахмутському напрямку Сили оборони України мають успіхи, російські загарбники місцями опиняються у пастці.

Просування українських воїнів продовжується, написав командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський у своєму Telegram-каналі. "Бахмутський напрямок. Маємо успіхи, Сили оборони продовжують просуватися вперед, а ворог місцями опиняється в пастці", - поділився він.

Командувач також показав відео, на якому зазнято чудову роботу снайпера з позивним "Альфа" з групи "Привид Бахмута" окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

"…З 1200 метрів він одним пострілом знищив ворога. Під час роботи снайпера за групою полював ворожий БПЛА, який також вдалося збити. Молодці", - зазначив генерал-полковник.

Як розповів журналісту УНІАН сам "Альфа", складність була в тому, що зараз довкола висока рослинність і довелося стріляти, сидячи з упору. Снайпер додав, що на підході до позицій за групою почав полювання ворожий дрон. Воїни відкрили вогонь по безпілотнику, і побратим "Альфи" з позивним "Кіцоні" збив його.

Повномасштабна війна в Україні триває - новини, які варто прочитати

На Бахмутському напрямку вже давно тривають запеклі бойові дії. Попри сильний спротив ворога українські воїни змогли просунутися вперед та звільнити від окупантів чимало нашої землі.

Зокрема, 6 липня в американському Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що під Бахмутом - біля Кліщіївки, ЗСУ звільнили важливу висоту.

За словами колишнього командира полку "Азов", майора армії України та заступника командира 3 окремої штурмової бригади Максима Жоріна, наші захисники знаходяться на шляху до того, щоб взяти Бахмут під повний вогневий контроль.

Вас також можуть зацікавити новини: