Росіяни назвали військовим об'єктом житлові будинки в Одесі / скріншот

Міноборони Росії після обстрілу житлових будинків Одеси відзвітувало про виведення з ладу міського терміналу із західною зброєю "високоточними ракетами".

Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони за ніч 23 квітня.

"Високоточними ракетами великої дальності повітряного базування ВКС Росії виведений з ладу логістичний термінал на військовому аеродромі в районі Одеси, на якому зберігалася велика партія іноземного озброєння від США і європейських країн", - стверджують росіяни.

Після появи інформації про потрапляння в житлові будинки одеситів і загиблих серед місцевих в результаті атаки в Росії знайшли виправдання.

Кремлівські ЗМІ опублікували однотипні заяви російського військового командування, що, росіяни, мовляв, не цілилися в будинки, а в житлові квартали потрапили уламки ракет, збиті українською ППО.

Однак на знятих місцевими мешканцями кадрах чітко видно, як російська ракета (ціла) влучає у багатоповерхівку в одному з районів міста. Удар супроводжувався характерним свистом.

Супротивник 23 квітня випустив по Одесі сім ракет, дві з них збили, проте в внаслідок ракетного удару загинули вісім осіб, серед жертв була тримісячна дитина. Крім того, в результаті ворожої атаки постраждали 18-20 осіб.

Після атаки окупантів пошкоджено житловий будинок та об'єкти інфраструктури

Вас також можуть зацікавити новини: