Били по портам: в ОВА раскрыли подробности ночной атаки РФ по Одесской области / фото Одесская ОВА

Сьогодні вночі Російська Федерація атакувала Одеську область, здійснивши пуски дронів з Приморсько-Ахтарська.

Як повідомив голова Одеської військової адміністрації Олег Кіпер, російські терористи атакували регіон ударними безпілотниками двічі.

"Основна ціль – портова та зернова інфраструктура на півдні області. Внаслідок ворожих влучень по одному з портів Дуная постраждали складські приміщення та зерносховища. Пожежі, що виникли, оперативно ліквідовано співробітниками ДСНС", – зазначив він.

Відео дня

Очільник ОВА уточнив, що загиблих і постраждалих внаслідок ворожого удару немає.

Оновлено (09:00): В Повітряних силах повідомили, що цієї ночі Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України було знищено 13 ворожих БпЛА (у межах Одеської та Миколаївської областей). 

Запуски, за оновленою інформацією, відбувалися не тільки з Приморсько-Ахтарська (Краснодарський край РФ), а й з мису Чауда на півдні Феодосійської затоки (Крим). 

За інформацією Одеської ОВА, над областю знищили 11 безпілотників. В ПС зазначають, що не всі повітряні цілі вдалося ліквідувати.

"Про наслідки влучань безпілотників, які не вдалось знищити, розповість місцева військова адміністрація", – йдеться в повідомленні командування.

Оновлено (10:47): За даними прес-служби Одеської обласної прокуратури, ворог атакував об’єкти портової та промислової інфраструктури Подунав’я, внаслідок чого пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, складські приміщення, зерносховища, адміністративні приміщення та сільськогосподарська техніка. У регіональному главку Національної поліції додали, що внаслідок ураження БпЛА одного з портів на річці Дунай пошкоджено складські приміщення та зерносховища, там сталася пожежа (вогонь оперативно загасили працівники ДСНС); також на території порту пошкоджень зазнали транспортні засоби. 

Наразі огляд місць події триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нічний удар по Україні 16 серпня - що відомо 

О 1:20 в середу, 16 серпня, в низці регіонів України було оголошено повітряну тривогу через загрозу застосування ворогом ударних безпілотників. В Повітряних силах інформували, що група БПЛА "Shahed" рухається над акваторією Чорного моря у напрямку півдня Одещини. Близько 3:00 в ПС повідомили, що чергові групи ворожих ударних БпЛА рухаються над акваторією Чорного моря у напрямку Одещини.

Також інформували, що велика група дронів-камікадзе рухалася в напрямку Ізмаїлу. В ОВА закликали мешканців Ізмаїльського району перебувати в укриттях.

Вас також можуть зацікавити новини: