Російські пілоти-курсанти відпрацьовують удари, атакуючи міста України / фото ua.depositphotos.com

Росія почала відчувати нестачу льотчиків і почала залучати до війни курсантів-пілотів. Вони відпрацьовують практичні стрільби ракетними ударами по території України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. Зазначається, що починаючи з серпня, курсанти льотних училищ РФ проводять практичні стрільби з вертольотів некерованими ракетами по громадах Сумської області. 

"При цьому у звʼязку з низьким професійним рівнем частина ракет поцілила по об’єктах на території країни-агресора. Фактично окупанти готують вчорашніх підлітків до війни проти України і змушують їх тренуватись на мирному населенні, навмисно надаючи їм некеровані ракети", – наголосили в ЦНС.

Відео дня

Війна в Україні: важливі новини

Українські військові задіяли нові резерви у контрнаступі на півдні України. Сили оборони прагнуть просунутися в районі Роботиного Запорізької області. Цей населений пункт знаходиться у менш ніж 1,5 милі (2,4 км) від основної лінії оборони окупантів.

Крім того, стало відомо, скільки грошей Україна витрачає на війну. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що на підтримку ЗСУ у відсічі російської агресії держава витрачає біля 2 трлн гривень на рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: