Путін хоче надати мужності окупантам перед відступом / ​​​​​​скріншот відео

Російські війська готуються до відступу з тимчасового окупованих територій України.

Саме так військовий експерт Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" пояснив візит президента РФ Володимира Путіна до окупованого Маріуполя.

"Вся ця кампанія з візитами Путіна на тимчасово окуповані території України більше спрямована на російський генералітет та має на меті більше пропагандистську мету. Зараз в українських соціальних мережах порівнюють візит Гітлера та Путіна до Маріуполя. Тож, цілком ймовірно, що росіяни так хотіли всіх денацифікувати, що й самі стали нацистами та показали, що їхній вождь не боїться їздити в окуповані міста", - пояснив Киричевський.

Відео дня

За думку експерта, візит російського президента на тимчасово окуповані території України мав переконати військових РФ у правильності відступу, а також показати його авторитет в армії.

"Цілком ймовірно, що візит Путіна на тимчасово окуповані території України також мав на меті показати його авторитет в російській армії, якій зовсім скоро знову потрібно буде приймати складні рішення. Тому, щоб мати сміливість для відступу потрібна фігура, на яку можна покластись. Візит Путіна на окуповані території і мав дати російській армії більше мужності відступати з українських територій", - підсумував Киричевський.

Контрнаступ ЗСУ - що відомо

Речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що весняний контрнаступ України "відбудеться тоді, коли будуть всі необхідні складові".

За даними Politico, США посилено передають Україні важку техніку та боєприпаси, щоб підготувати її до майбутніх широкомасштабних боїв. Білий дім очікує, що контрнаступ почнеться наприкінці травня. 

Водночас президент Чехії Петр Павел вважає, що в України цього року буде тільки одна спроба контрнаступу, оскільки на більше у Європи не вистачить ресурсів.

Вас також можуть зацікавити новини: