Подоляк виключив переговори з РФ до виведення військ / фото УНІАН

Війна в Україні не може закінчитися на умовах РФ. Переконати в цьому потенційних партнерів - мета майбутньої зустрічі у Саудівській Аравії щодо закінчення війни в Україні. Росію на неї не покликали.

"Це друга подібна зустріч, перша була у Данії, у Копенгагені... Консультації на рівні політичних радників. Там буде обговорюватися базова платформа, на якій потрібно буде вибудовувати підсумки закінчення війни. Базова платформа для нас з вами очевидна, це формула миру, де чітко сказано, що будь-які переговорні процеси з Російською Федерацією можливі тільки у разі, коли Росія залишить всі території, коли Україна поверне свій повноцінний суверенітет і повноцінну територіальну цілісність", - зазначив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, деякі країни тривалий час дещо неправильно оцінювали природу війни і більше орієнтувалися на російську версію подій.

"Ці зустрічі і потрібні для того, щоб можна було пояснити цим потенційним партнерам, що цю війну неможливо зупинити на умовах РФ", - додав Подоляк.

Закінчення війни - що відомо про зустріч у Саудівській Аравії

Як писав УНІАН, незабаром у Саудівській Аравії має відбутися зустріч радників з національної безпеки та політичних радників лідерів держав з реалізації ініціатив України з відновлення сталого та справедливого миру.

Інформацію про це підтвердив керівник офісу президента України Андрій Єрмак, зазначивши, що з метою реалізації формули миру президента України Володимира Зеленського українська сторона використовує трифазну структуру. І зустрічі радників з національної безпеки - друга фаза.

Вас також можуть зацікавити новини: