У штабі розповіли біля яких населених пунктів зафіксували обстріли / фото ua.depositphotos.com

З початку оголошення в районі проведення операції Об’єднаних сил повного і всеосяжного режиму припинення вогню зафіксовано 14 поодиноких неприцільних обстрілів з боку окупантів.

Читайте такожВторгнення Росії в Україну буде, але не восени - головний розвідникПро це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції ОС станом на 17:00 2 серпня 2020 року.

«Від початку введення повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який почав діяти з 27 липня, бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає», - поінформували у штабі.

Відео дня

Там також зазначили, що «протягом тижня, що минає, було зафіксовано 14 поодиноких неприцільних обстрілів (подекуди поодинокі постріли) з боку збройних формувань Російської Федерації». «Усі вони мали провокативний характер та мали єдину мету – відкриття українськими воїнами вогню у відповідь, аби надалі задокументувати цей факт та звинуватити підрозділи Збройних Сил України у зриві домовленостей, які були досягнуті на засіданні Тристоронньої контактної групи», - наголошується у зведенні.

У штабі уточнюють, що факти збройної провокації протягом тижня зафіксовано поблизу населених пунктів: Водяне, Південне, Шуми, Новолуганське, Новотошківське, Оріхове, Луганське та Піски. Бойовики здебільшого застосовували стрілецьке озброєння, хоча у деяких випадках вдавалися й до провокацій, використовуючи гранатомети. Українські воїни на провокації не реагували, заявили у штабі.

У зведенні наголошується, що нині ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Повідомляється, що від початку поточної доби на ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

Як повідомляв УНІАН, в ОБСЄ нарахували понад 200 порушень за час перемир'я на Донбасі.