Андрій Крамаров висловився про перенесення війни на російську територію / колаж з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

Повномасштабна війна в Україні триває, і Київ не має сил для перенесення бойових дій з української території на російську.

Українська сторона має деякі далекобійні засоби ураження, певні безпілотники і, можливо, ракети, і може бити по землі супротивника та ліквідувати його стратегічні інфраструктурні об'єкти, розповів військовий експерт - офіцер резерву Збройних сил України Андрій Крамаров під час інтерв'ю obozrevatel.com.

"...перенесення повномасштабної війни на територію Росії, тобто початок бойових дій, - для нас це означатиме збільшення, розтягнення лінії фронту. На жаль, ми просто не маємо на це ні сил, ні коштів, ні достатньої кількості особового складу, щоб зараз це реалізувати", - зазначив аналітик.

Відео дня

Співрозмовник додав, що для нашої країни пріоритетне питання, як завершити війну - не тільки деокупувати свої землі і повністю прогнати російських загарбників, а й створити певну демілітаризовану зону в РФ.

"Умовно, РСЗВ (реактивні системи залпового вогню, - Ред.), артилерія не може перебувати біля кордону України в певній зоні. Я погоджуюся з тим, що навіть коли ми повністю виженемо росіян з нашої території, це не стане запорукою того, що вони не стануть щонайменше обстрілювати нас зі своєї території", - підкреслив офіцер.

Коли закінчиться війна в Україні - прогнози і важливі новини

На початку січня президент Володимир Зеленський говорив, що витримати 2024 рік - значить витримати все це повномасштабне протистояння, яке РФ веде проти української держави. Раніше лідер українців підкреслював, що ніхто не знає, коли завершиться ця повномасштабна війна.

Наприкінці листопада 2023 року колишній російський прем'єр Михайло Касьянов зробив свій прогноз щодо завершення війни в Україні. На думку екс-чиновника, наші воїни здійснять прорив і зможуть звільнити більшість окупованих територій. Касьянов вважає, що війна в нашій країні може закінчитися вже в кінці поточного року.

Вас також можуть зацікавити новини: