Після війни протягом десяти років будуть нові бойові зіткнення з РФ / фото Офіс президента України

Після закінчення війни протягом наступних 10-13 років виникнуть нові збройні зіткнення з Російською Федерацією. Це будуть другий і третій раунди повномасштабного протистояння України з РФ, але вже в менших масштабах.

Такою думкою поділився радник керівника офісу президента України Олексій Арестович в недавньому інтерв'ю YouTube-каналу ISLND TV.

"Буде другий раунд через пару років. Другий і третій. Другий раунд неминучий", — повідомив представник ОП.

При цьому Арестович стверджує, що протистояння масштабів поточної війни вже не буде — "вони просто нездатні" здійснити ще одну схожу операцію. За словами радника керівника ОП, українська сторона попереджала росіян про втрату своєї колишньої боєздатності на десятки років у разі повномасштабного вторгнення. В інтерв'ю Арестович також поділився ймовірними варіантами другого і третього раундів протистояння.

"Це буде операція меншого масштабу, присвячена, наприклад, відрізанню нас від Азовського моря остаточно, або захопленню Харкова, або виходу на кордони так званих "Л/ДНР" в адміністративних межах, які вони визнали напередодні війни", — повідомив радник керівника ОП.

Нагадаємо, Україна веде переговори з РФ і хоче домогтися для себе гарантій безпеки від певного переліку країн. Якщо угоду підпишуть, то в разі нової війни ці держави повинні будуть виконати запропоновані зобов'язання.

У числі можливих гарантів Україна хоче бачити США, Великобританію, Китай, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу та Ізраїль. Однак жодна з цих країн поки не представила свого бачення гарантій безпеки на поточному етапі, про що розповів МЗС України Дмитро Кулеба.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: