Росія хоче включити Білорусь в число країн-гарантів України / фото REUTERS

Республіка Білорусь повинна увійти в число країн-гарантів України в потенційній мирній угоді з Російською Федерацією.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час переговорів з МЗС Вірменії.

"Не хочу вдаватися в деталі переговорного процесу і змісту. Хочу лише сказати, що на прохання української сторони нейтральний, позаблоковий, без'ядерний статус повинен супроводжуватися гарантіями безпеки України. Серед гарантів безпеки українські сусіди хотіли б бачити всі прилеглі до України країни і ще цілий ряд держав, включаючи постійних членів Радбезу ООН", — сказав Лавров.

Відео дня

При цьому українська сторона називала можливими гарантами США, Великобританію, Китай, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу та Ізраїль

Далі міністр закордонних справ РФ заявив, що Росія запропонувала включити в число гарантів Білорусь. За його словами, зараз обговорюються різні питання, включаючи коло гарантів. І РФ наполягає на виділенні місця в ньому для РБ.

Нагадаємо, вчора, 7 квітня, самопроголошений керівник Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що переговори між Росією і Україною не можуть проходити без участі РБ. Судячи з усього, це була підготовка до заяви Лаврова. Нібито Білорусь хоче брати участь в укладенні угоди між РФ і Україною, а Росія у відповідь бажає включити її в цю саму угоду.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: