Експерт вважає, що в Росії стане можливим військовий переворот / фото REUTERS

Росія вже програла війну. Через це в РФ стає можливим військовий переворот, адже в міру продовження бойових дій і погіршення ситуації на фронті громадяни держави-агресора будуть шукати винних.

Такими висновками поділився колишній спічрайтер Путіна і політичний аналітик Аббас Галлямов в розмові з CNN. Він заявив: "Російська економіка погіршується. Війна програна. У Росію повертається все більше і більше трупів, тому росіяни будуть стикатися з новими труднощами і будуть намагатися знайти пояснення, чому це відбувається, дивитися на політичний процес і відповідати собі: "Ну, це тому що нашою країною керує старий тиран, старий диктатор".

На думку Галямова, саме в цей момент військовий переворот в Росії стане можливим. Імовірно, він настане протягом наступних 12 місяців.

Відео дня

"Тому через рік, коли політична ситуація зміниться, і на чолі країни буде стояти дійсно ненависний непопулярний президент, і війна буде дійсно непопулярною, і їм [росіянам] потрібно буде пролити кров за це, в цей момент переворот стане реальною можливістю", — додав Галямов.

Експерт також вважає, що Путін може скасувати президентські вибори в Росії, які повинні пройти в 2024 році. На думку аналітика, без перемоги над Україною у кремлівського диктатора можуть виникнути проблеми з виборцями.

"Росіянам він не потрібен, якщо він не буде сильним. Він може дійсно оголосити воєнний стан і скасувати вибори", — підсумував Галлямов.

Політичні чвари в Росії

У Центрі протидії дезінформації розповіли, що в Кремлі йде протистояння між двома таборами — Пригожина з Суровікіним і Шойгу з Герасимовим. Причому Путін почав підтримувати останніх, так як перші не впоралися з військовими завданнями в Україні.

На думку радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, Росія "тріщить по швах". Розпочався системний процес дезінтеграції, адже держава більше не здатна розмовляти зі своїми громадянами.

Вас також можуть зацікавити новини: