Офіцер Сергій Цехоцький розповів про ситуацію біля Авдіївки / фото з телеграм-каналу Ганни Маляр

Російські окупанти продовжують штурмувати позиції українських військ в районі Авдіївки Донецької області. Для цього ворог використовує різні методі – зокрема техніку, нашпиговану вибухівкою. 

"За останні кілька днів ми спостерігали кілька випадків, коли окупанти намагались запускати камікадзе з техніки. Окупанти нашпиговують техніку великою кількістю вибухівки та скеровують її на повному ходу на позиції ЗСУ. Зокрема, це була автомобільна техніка та в одному випадку МТ-ЛБ. Утім, хочу наголосити, що техніка окупантів є першою ціллю для всіх підрозділів. Тому цю техніку знищували відразу", – розповів в ефірі "Еспресо" офіцер 59-ої Окремої мотопіхотної бригади ім. Я. Гандзюка Сергій Цехоцький.

Крім того, за словами військового, російські окупаційні війська дуже потужно штурмують Авдіївський коксохімічний завод. Проте ситуація на підприємстві перебуває під контролем ЗСУ.

Відео дня

"Противник дуже потужно штурмує Авдіївський коксохімічний завод. Наші підрозділи тримаються. Проте хочу наголосити, я раніше про це говорив, що сам завод – це фортеця у фортеці. Тому там готується дуже багато сюрпризів для противника. Ситуація загалом перебуває під контролем", – резюмував офіцер. 

Війна в Україні: важливі новини

Російські окупанти обстріляли Нікополь Дніпропетровської області. Ворог вдарив із важкої артилерії. Внаслідок атаки є загибла та поранений. Також обірвано лінії електропостачання, пошкоджено приватні будинки та автівки.

Тим часом українська енергетика отримала три рівні захисту від ворожих ракет та дронів. Як розповіли у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, один із рівнів захисту полягає в спорудженні  спорудження габіонів та та біг-бегів.

Вас також можуть зацікавити новини: