"Пташка" з "Азовсталі" зустрілась з Робертою Мецолою / фото @EP_President

Президент Європейського парламенту Роберта Мецола зустрілася з колишньою військовополоненою з "Азовсталі" Катериною Поліщук з позивним  "Пташка".

Про це Мецола повідомила у Тwitter. Вона поділилась спільним з українкою знімком і зазначила, що це зворушливий момент зустрічі із співочою пташкою Маріуполя. "Її пісні під час жахливої облоги Маріуполя уособлювали стійкість України", - прокоментувала Мецола.

Вона також відзначила стійкість самої Катерини Поліщук і сказала, що історія цієї молодої жінки, яка "кинула виклик жаху", це є "історія її країни: незламна".

Відео дня

Катерина Поліщук у Facebook також повідомила про цю зустріч і подякувала Мецолі за підтримку України. "Дякую Португалії за підтримку України, біженців та полонених", - зазначила Поліщук.

Під цим постом одна з коментаторів повідомила, що шукала на сторінці "Пташки" допис про судилище у Ростові-на-Дону над бійцями батальйону "Азов". 

"Шукала на вашій сторінці допис про судилище над вашими побратимами та посестрами з "Азову". Хоча б слова підтримки на їх адресу. Марно шукала. Гарного вам відпочинку у Португалії", - написала вона.

У відповідь "Пташка" зазначила, що про полонених говорила з головою Європарламенту. "Слова підтримки в Фейсбуці набагато важливіші за висвітлення цієї теми перед президенткою Європарламенту. Гарної війни вам у Фейсбуці", - відповіла користувачці Поліщук.

Хто така Катерина Поліщук

Катерина Поліщук родом з Тернопільщини. Вона парамедик медичного батальйону "Госпітальєри" і працювала в Маріуполі під час повномасштабного вторгнення, тому потрапила на "Азовсталь". Вона стала відомою завдяки відео, де серед пекла війни співала українські пісні.

19 травня вона разом з іншими захисниками "Азовсталі" за наказом керівництва України вийшла із заводу і потрапила у російський полон.

21 вересня в результаті обміну полоненими, "Пташка" повернулася додому і була нагороджена орденом "За мужність" III ступеня.

Вас також можуть зацікавити новини: