"Пташка" пройшла жахливий полон росіян / фото instagram.com

Заступниця декана факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету (НАУ), докторка філософії Ірина Лесь висміяла полон добровольця-парамедика з "Азовсталі" Катерини Поліщук (позивний – "Пташка").

Коментар Лесь залишила під публікацією, присвяченій отриманню "Пташкою" нагороди "За мужність", написав у Facebook громадський діяч Роман Синіцин.

Відповідаючи на попередній коментар про те, що парамедик пройшла жахливий полон, Лесь відреагувала саркастичним смайликом: "Жахливий полон… Плюснула кілограм 12 і така щаслива інтерв’ю рашківським каналам давала".

Відео дня

Синіцин звернувся до ректора НАУ з запитанням, чи підтримує він слова своєї підлеглої: "Максим Луцький, ви теж підтримуєте висловлювання своєї підлеглої, чи, може, буде скликана Вчена рада і цю курку звільнять?"

У той же час сестра Ірини, Олена Лесь заявила, що акаунти її сестри були зламані невідомими особами і хтось від імені Ірини писав гидоти, просив гроші і так далі. "Моя сестра Ірина не знала нічого доки їй не почали приходити погрози з телефону, на імейл і у фейсбуці", - зазначила Олена. За її словами, Ірина вночі дзвонила до поліції, і там сказали написати заяву з цього приводу.

facebook.com/romabra

Полон Катерини Поліщук – що відомо

21-річна парамедик Катерина Поліщук потрапила до російського полону у травні 2022 року – разом з іншими захисниками "Азовсталі".

Тоді, за словами матері військової, дівчину відправили в Оленівську колонію, де російськими окупантами було страчено понад півсотні українських бійців.

У полоні російським пропагандистам вдалося записати з Катериною сюжет, проте дівчина трималась гідно і не реагувала на провокативні запитання кремлівських посіпак.

Повернути дівчину вдалося тільки восени.

Дівчина – з позивним "Пташка" - запам’яталась українцям після виконання пісні у бункерах напівзруйнованого від російських бомб металургійного заводу в Маріуполі.

3 грудня президент Володимир Зеленський вручив Катерині орден "За мужність".

Вас також можуть зацікавити новини: