Росія продовжуватиме надавати «гуманітарну допомогу» населенню окупованих територій / фото facebook.com/pg/mva.gov.ua

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков стверджує, що йому не відомо про плани включити до складу РФ окуповані території Донбасу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав журналістам у Москві.

«Дуже багато громадян самопроголошених республік південного сходу України справді отримали російське громадянство - вони є громадянами Росії», - сказав Пєсков.

Відео дня

За його словами, це сталося «з гуманітарних міркувань, після того, як ці громадяни були відторгнуті своєю власною країною».

«Що стосується якихось кроків де-факто в бік Росії, то мені про це нічого не відомо, будь-якої інформації з цього приводу я не маю», - заявив Пєсков, коментуючи висловлювання російських політиків про включення до складу РФ окупованої частини Донбасу найближчим часом.

Він заявив, що Росія продовжуватиме надавати «гуманітарну допомогу» населенню окупованих територій.

«На жаль, ми суттєво не наближаємося до моменту врегулювання ситуації на південному сході України. Повторюю: ми як і раніше говоримо про ситуацію на південному сході України», - заявив Пєсков.

Читайте такожВибори на Донбасі зараз неможливі – секретар РНБО

Як відомо, 5 липня російський терорист, призначений Кремлем навесні 2014 року відразу «главою» окупаційної адміністрації в Донецьку, а зараз голова російського «Союзу добровольців Донбасу» Олександр Бородай заявив, що окуповані території Донбасу в найближчому майбутньому увійдуть до складу Росії. «Я впевнений у тому, що порівняно найближчим часом «республіки» Донбасу стануть вже не де-факто частиною Російської Федерації, де-факто вони вже є частиною РФ, а стануть такою і де-юре», - сказав він.

Перший заступник голови комітету Держдуми РФ з освіти і науки Геннадій Онищенко також заявив, що фактично окуповані райони Донбасу перебувають у складі Росії. За його словами, багато місцевих жителів голосували за поправки до Конституції РФ, маючи російський паспорт і перетинаючи прикордонні території. «Це символ того, що люди турбуються про головний закон тієї країни, в якій вони вже, вважай, живуть. Вони їздили не за покупками, вони їхали для того, щоб подбати про майбутнє насамперед своїх дітей», - заявив Онищенко.