Бєлковський розповів про плани Путіна щодо України / Фото: REUTERS

Президент РФ Володимир Путін не планує повномасштабного наступу на Україну, вважає російський політтехнолог і публіцист Станіслав Бєлковський.

Про це пише "Апостроф".

На думку експерта, Кремлю достатньо підтримання джерела напруги в Україні, а також інших країнах пострадянського табору.

Відео дня

"Я вважаю, що Путіну зараз не потрібен наступ на Київ, бо він ніколи не піде туди, де він не має 100-відсоткової підтримки. Якщо це вдалося з анексією Криму, де Путін був впевнений у прихильності місцевого населення до Росії, то такої мети не було під час окупації Донбасу. Проект "Малоросія" - це блеф", - заявив Бєлковський.

Він пояснив, що Кремль впливає на пострадянські країни шляхом створення "гарячих точок", у яких триває гібридна війна.

Читайте такожРФ завезла на окупований Донбас озброєння і готує диверсійні групи - розвідка

"Позиція Путіна полягає в тому, щоб, по-перше, створити розкол між США і європейськими країнами, по-друге, встановлювати прямі відносини з країнами Європи або налаштувати лояльні до Росії певні еліти, що дозволить Росії посилити там свій вплив. З іншого боку Кремль буде намагатися підтримувати постійну напругу в країнах пострадянського простору, щоб виступати модератором щодо цих країн у перемовинах зі США", - резюмував політтехнолог.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що до кінця вересня ескалація з боку Російської Федерації можлива в будь-який момент. Також Зеленський розповів про можливий бліцкриг з боку РФ до кордонів Донецької та Луганської областей та спробу "прорубати" сухопутний коридор в Крим.