Росія відправила своїх пропагандистів на "форум" у Донецьку / фото facebook.com/pg/mva.gov.ua

Організований РФ в окупованому Донецьку пропагандистський форум «Русский Донбасс» спрямований на перешкоджання мирній реінтеграції тимчасово окупованої території до складу України.

Про це у коментарі УНІАН заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Проведення в окупованому Донецьку пропагандистського форуму засвідчило, що російське керівництво не полишає ідеї перекроїти Україну під свої лекала. Невпинні спроби Кремля нав’язати Донбасу «русский мир» і затягнути його до токсичного інформаційного простору йдуть у розріз зобов’язань Російської Федерації в рамках мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту. Мета цього «форуму» одна - створити перешкоди для мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій. Україна обов’язково поінформує іноземних партнерів про черговий приклад підривної діяльності Росії на Донбасі", - наголосив Ніколенко.

Відео дня

Речник МЗС зазначив, що збройна агресія Росії проти України є злочином проти міжнародного миру, який тягне за собою її міжнародно-правову відповідальність як держави та міжнародну кримінальну відповідальність всіх причетних до скоєних злочинів.

Читайте такожУ Лаврова відреагували на заклик їхньої пропагандистки анексувати Донбас

"Жодні «доктрини» зі сфери фантастики не зупинять невідворотне відновлення суверенітету України над її тимчасово окупованими територіями. Очікуємо від російської сторони сумлінного виконання раніше досягнутих домовленостей для просування переговорного процесу", - заявив Ніколенко.

Як повідомлялося, цього тижня в окупованому Росією Донецьку відбувся форум «Русский Донбасс», учасники якого схвалили однойменну доктрину, в котрій проголошується прагнення окупаційних адміністрацій ОРДЛО проводити політику інтеграції з Росією.

Коментуючи заклики учасників форуму приєднати окуповані території Донеччини та Луганщини до Росії, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що це питання не стоїть на порядку денному.

Разом з тим він підкреслив, що «Росія займає послідовну відповідальну позицію щодо захисту інтересів російськомовного населення Донбасу і продовжить захищати росіян».

Пропагандистський "форум" в Донецьку