ЗСУ з Javelin б'ють по росіянах / фото Генштабу ЗСУ

Бійці Збройних сил України розповіли, за що полюбили протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) Javelin, і показали, як він знищує російських окупантів.

За словами українських протитанкістів, головний принцип роботи цього комплексу - вистрілив і забув.

"Установка працює як вдень, так і вночі. У неї є тепловізійний приціл. Можна працювати майже за будь-яких погодних умов", - зазначив військовослужбовець Анатолій.

Навчання на ПТРК Javelin пройшли тисячі бійців ЗСУ. І ті, хто зараз використовує цей комплекс на фронті, розповідають про його численні переваги: установка важить 23 кілограми, а стріляти з неї можна лежачи, стоячи, сидячи та з приміщень. Стріляє ПТРК на відстань від 2,5-4,5 кілометра в залежності від типу ракети.

"Фактори, які впливають на вибір позиції - вона повинна бути закрита, щоб було місце, куди можна сховатися після пострілу, і щоб маскування було хороше", - розповів військовослужбовець Віктор.

ПТРК Javelin - загальна інформація

Американський протитанковий ракетний комплекс Javelin призначений для ураження бронетехніки і низьколітаючих малоскоростних цілей. Вважається першим серійним ПТРК третього покоління.

Комплекс розроблявся з 1986 року. Прийнятий на озброєння армії США в 1996 році.

Вартість одного комплексу в комплекті з шістьма ракетами становить від 600 тисяч доларів - для США і союзників, до 1,4 мільйона доларів - для експорту.

Вас також можуть зацікавити новини: