скріншот

Воїни 128 окремої гірсько-штурмової бригади підбили російський танк Т-72 з протитанкового ракетного комплексу NLAW.

Командування Сухопутних військ Збройних сил України опублікувало відео детонації та вибуху боєкомплекту в танку.

"Танк вражений з протитанкового ракетного комплексу NLAW. Ракета кумулятивної дії пробила броню Т-72 зверху та знищила ціль. Екіпаж загинув миттєво", - йдеться у підписі до відео.

Втрати Росії в Україні

За даними Генштабу ЗСУ, бойові втрати противника з 24 лютого по 26 квітня склали близько 22,1 тисячі осіб особовий склад.

Також ворог втратив: 918 танків, 2 тисячі 308 бойових броньованих машин, 416 артилерійських систем і 149 реактивних систем залпового вогню.

NLAW: особливості протитанкового ракетного комплексу

Ще перед початком повномасштабної російської агресії Великобританія встигла справжнім повітряним мостом поставити в Україну кілька тисяч протитанкових ракетних комплексів NLAW.

Простота цієї зброї помножена на максимальну ефективність стали ключовим фактором того, що в перші дні боїв українські військові знищували бронетехніку противника по всій країні, збивши темпи наступу його бронетанкових колон.

NLAW - це індивідуальна зброя, переносити та вести вогонь з нього може одна людина. З цим і пов'язані вкрай, як для протитанкового засобу, мініатюрні розміри - вага 12,5 кг при довжині близько одного метра.

Вас також можуть зацікавити новини: