Путін розповів про 617 тисяч окупантів в Україні:  аналітики нарахували 15 тисяч 'зниклих мобіків'

Президент Росії Володимир Путін заявив, що зараз чисельність російських військ "в зоні проведення бойових дій проти України" сягає 617 тисяч осіб.

Як нагадують аналітики видання "Діфенс Експрес", при цьому протягом 2023 року набір контрактників в російську армію склав 486 тисяч осіб. Водночас, під час так званої "часткової мобілізації" осінню 2022 року було відмобілізовано 300 тисяч осіб, із яких 244 тисячі продовжують воювати, 41 тисяча "повернулась додому з різних причин", а доля інших 15 тисяч "частково мобілізованих" при цьому не розкривається. 

"Для початку, цифра в 617 тисяч осіб, задіяних Росією в зоні бойових дій проти України може різко дисонувати з тією цифрою, яка раніше заявлялись у наших джерелах – що окупанти на фронті мають загалом 450 тисяч "штиків". Але найбільш ймовірно те, що в свою заяву кремлівський диктатор включив і цифри по військам на фронті, і цифри по окупаційним підрозділам, які виконують чисто поліцейські функції на загарбаних територіях", - сказано в матеріалі.

Відео дня

Аналітики прийшли до висновку, що ворог для лише підтримання окупаційного режиму на наших територіях зосередив 170-180 тисяч "штиків". 

"Бачимо заявлену російнами цифру в 486 тисяч контрактників, і це при тому, що поки нема підстав заявляти про повноцінне відновлення кадрової армії до кондиції на лютий 2022 року, коли російські війська були здатні наступати агресивно в темпі кількадесят кілометрів на день", - зазначили там.

Вони звернули увагу на те, що в підрахунках Путіна "зникли" 15 тисяч "частково мобілізованих".

"Можемо припускати, що в цієї цифри є насправді кілька складових: і втрати в боях проти ЗСУ, і можливі втрати від "загородзагонів". А когось із цих 15 тисячі "загублених" окупантів могли просто забити чи розстріляти "свої ж", - пояснили журналісти.

Слова Путіна про кількість окупантів

Сьогодні російський диктатор Володимир Путін повідомив, що на фронті проти України воюють 617 тисяч російських загарбників. Це число є неправдивим, кажуть у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Представник ГУР Андрій Юсов спростував слова Путіна. За підрахунками української розвідки, зараз чисельність російської армії на окупованій території України складає орієнтовно понад 450 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: