Україна отримала ATACMS / скріншот

Для того, щоб збивати американські ракети ATACMS, потрібні спеціальні кінетичні перехоплювачі. У російських зенітних ракетних комплексів їх немає, розповів військовий оглядач, головний редактор Defense Express Олег Катков в інтерв'ю Radio NV.

"ATACMS - балістична ракета... Для російсько-радянських ЗРК не було створено, і зараз принаймні невідомо про існування серійних зразків або навіть випробуваннях кінетичних перехоплювачів. Тобто тих засобів, які дозволяють ефективно боротися з балістичною ракетою", - зазначив експерт.

Як заявив Катков, щоб повноцінно нівелювати загрозу від балістичної ракети, потрібно знищити її бойову частину в повітрі, і саме для цього потрібен такий перехоплювач:

Відео дня

"Інакше вона або розкриється і засипле касетними елементами зону ураження, або просто її бойова частина, якщо вона осколково-фугасна, все одно вибухне на землі".

США таємно передали Україні ATACMS

Нагадаємо, 17 жовтня стало відомо, що Україна отримала і застосувала далекобійні ракети ATACMS.

У ніч на 17 Жовтня, ЗСУ атакували аеродроми з російською авіацією у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську. Цю успішну операцію ССО України назвали DRAGONFLY. 

Вас також можуть зацікавити новини: