Арестович пояснив, навіщо Росія влаштовує масовані ракетні удари по Україні / фото УНІАН

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що за масованими  ракетними ударами Росії по території України вже не стоять завдання військового чи політичного характеру.

Як він заявив в розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним на YouTube, з кожним новим обстрілом України результат для російських окупантів "все більше наближається до нуля".

"За обстрілами вже не стоять завдання військового характеру. Не стоять навіть політичні. За ракетними обстрілами України стоять понти. Багатомільярдні понти, випущені в повітря", – наголосив Арестович. 

Відео дня

За його словами, російський президент Володимир Путін витрачає ракети, щоб прикрити небоєздатність власної армії. Він додав, що якщо прибрати з інформаційного поля Росії повідомлення про ракетні удари по Україні, то більше "похвалитися" ЗС РФ немає чим.

Ракетні удари РФ по Україні

З жовтня 2022 року Росія здійснила вже вісім масованих ракетних атак по Україні. Останній удар стався 5 грудня, коли РФ випустила по Україні понад 70 ракет. Більше 60 повітряних цілей було збито.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України вважають, що Україні загрожує ще до п’яти хвиль масованих ракетних ударів з боку Російської Федерації. Така кількість атак може бути за умови запуску 80-90 ракет під час одного удару. 

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що загроза ракетних ударів залишається. Проте захисники України будуть збивати ворожі ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: