Ракета "Калібр", якою може вдарити РФ 23-24 серпня / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов нагадав, що російський диктатор Путін любить символіку, тому в дні державних свят України - 23-24 серпня - можливі масовані ракетні удари з боку РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю сайту ТСН.

Жданов також уточнив, чим саме Росія може обстріляти територію України. За його словами, тільки в Чорному морі постійно чергують два носії ракет.

Відео дня

"Це чергові сили і поки вони не посилюються іншими кораблями і підводними човнами з ескадри Чорноморського флоту Росії, то тут особливо хвилюватися нічого. Що стосується зібраних в Білорусі ракет, то дальність пуску може становити десь до 200 км максимум-якщо застосовувати комплекси С-300, С-400 для пуску ракет в якості "земля-земля" по наземних цілях. Тому до Києва вони точно не долетять", - говорить експерт.

За словами Жданова, Росія так і не змогла своєчасно відповісти на загадкові вибухи в Криму, а різко збільшити ескалацію на фронті у ворога вже не вистачить сил.

"Але я думаю, що враховуючи те, що Путін любить "скрєпи", символіку - цифрову, ідеологічну - то 23-24 серпня можливе нанесення масованих ракетних ударів по території України. Тут вже загрожуватиме всім областям. Ми розуміємо, що "Калібри" покривають всю територію України. Вони ще є - морського базування. Ракети Х-22 на 600 км летят - теж можуть покрити більшу частину території України. Ну, і ракети С-300 летять до 200 км - теж можна подивитися, куди вони дістануть, якщо будуть запущені", - коментує експерт.

Недавній ракетний удар по Житомирській області Жданов назвав "пробним шаром" перед підготовкою до більш масованого.

Раніше українців попереджали про високу загрозуракетних ударів з боку РФ 23-24 серпня. У ці Україна святкуватиме День прапора і День незалежності.

Також в РНБО заявляли, що Росія готує провокації до Дня Незалежності й проти Зеленського.

Висловився на тему загрози удару по Києву і радник голови ОПУ Олексій Арестович.