Росія використовує Ту-95 для ракетних ударів по Україні / фото Міноборони РФ

Ракетний удар по Україні 28 квітня підтвердив високий знос російських стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95МС.

На цю деталь вказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, порівнявши чисельність піднятих росіянами у небо літаків для удару та кількість випущених по Україні ракет.

"Щодо сьогоднішнього ракетного удару по Україні ще один момент, що підтверджує набагато раніше зроблені висновки. У повітряному просторі Росії знаходилося 10 носіїв ракет Х-101 Ту-95МС. Кожен з них має "стандартне" навантаження - 8 ракет. Випущено було 23 ракети. Тобто, стандартне навантаження на один літак зберігається в межах 2-4 ракет", - зазначив експерт.

Відео дня

На його думку, причиною тому є саме високий знос експлуатованих Ту-95МС, а також "відмінність реальних характеристик допустимого навантаження, від міфічних, "максимальних", дотримання яких призводило до підвищеного зносу всіх вузлів і планера".

"В іншому випадку, якщо це не так, чому не було використано три стратеги Т-95МС?"- задався питанням Коваленко.

Ракетний удар РФ по Україні 28 квітня - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, 28 квітня близько 05:00 по всій Україні оголосили повітряну тривогу у зв'язку із запуском Росією ракет.

Загалом російські війська запустили територією України 23 крилаті ракети, 21 - вдалося збити. Решта - вдарили по житлових будинках в Умані та Дніпрі.

Повідомлялося, що над Києвом вдалося збити 11 російських крилатих ракет. Уламки однієї з них влучили у багатоповерхівку в Українці Київської області