Експерт оцінив, чи зможуть окупанти до 9 травня дійти до центру Бахмута / t.me/infosprotyv

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко оцінив останні "рефлексії" ворога в Бахмуті й заяви російських "воєнкорів" про те, що окупантам залишилося до контролю над містом пройти 1,5 км.

Коваленко у своєму Telegram зазначив, що зараз російські "ура-патріоти" активно просувають повістку про те, що РФ вдасться захопити Бахмут до 9 травня. Однак, як завжди, росіяни видають бажане за дійсне. 

"На сьогоднішній день протяжність лінії бойових зіткнень в Бахмуті становить 4,5 км. Вона проходить від "літачка", по вул. Чайковського до кута з вул. Визволителів Донбасу й впритул в парк "Лісова Казка" з частковим охопленням вул. Морозова. Тому, мова йде не просто про 1,5 км", - зазначив оглядач.

Відео дня

Він заявив, що попри "гіпер-складність" ситуації, ЗСУ контролюють частину територій й не дозволяють ворогові прорвати оборону через перехрестя Ювілейної/Чайковського (біля Нової Пошти). 

Також безуспішні "рефлексії" ворога спостерігаються за межами міста в напрямку Хромового та Іванівського: "Фізично перерізати траси 0506 та 0504 так й не вийшло. А на південь від Іванівського взагалі у РОВ стався локальний facepalm, який може розвинутися в щось більш перспективно-несподіване", - заявив Коваленко.

За його словами, ворог рапортує про успіхи в Бахмуті, спираючись на зайняті позиції в багатоповерхівках та забудовах. Однак такі повідомлення не мають реальної інформативної цінності, оскільки ЗСУ оперативно вибивають ворога з цих позицій. 

Також Коваленко передбачив, що незабаром вул. Визволителів Донбасу, символічно, стане основною розмежувальною лінією в місті. Оскільки аномальний довгий "сезон" дощів закінчився, ЗСУ можуть вільніше діяти на Бахмутському напрямку. Тому мрії окупантів про Бахмут на 9 травня марні. 

Захоплення Бахмута до 9 травня - основна мета Володимира Путіна

Раніше ЗМІ з'ясували, що президент РФ Володимир Путін поставив за основну "військову" мету окупантам під Бахмутом захопити місто до 9 травня. Повідомлялося, що лідер РФ, ймовірно, після цієї "перемоги" може оголосити про кінець війни в Україні.

Таким чином він спробує "закріпити" війська РФ на вже захоплених територіях напередодні контрнаступу з боку ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: