РФ підняла в небо 12 Ту-95 / фото Міноборони РФ

Росія підняла у небо 12 стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95МС. Є загроза, що по Україні готується масований ракетний удар, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"12 Ту-95МС - це сумарний пуск від 24 до 48 ракет, з урахуванням їх щадного навантаження, але максимальний потенціал - 96, якого застосовано, звичайно ж, не буде, але все ж... Приблизно о 17:00 вони будуть у зоні пуску, і там подивимося, залякування це чи й справді розчохлили боєкомплект", - зазначив він.

Оглядач сумнівається, що росіяни підняли у небо 12 стратегічних літаків зі зношеним ресурсом для одного тільки залякування.

Відео дня

"Бережіть себе, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Ну, і як завжди - не знімайте роботу ППО", - додав Коваленко.

Повітряна тривога 26 липня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, близько 14:00 майже у всіх регіонах України оголосили повітряну тривогу у зв'язку із запуском крилатих ракет.

У Повітряних Силах ЗСУ попередили, що група ворожих бомбардувальників Ту-95МС з 12 літаків вилетіла з аеродрому "Оленья", Мурманської області РФ:

"Орієнтовний час виходу на пускові рубежі - 17.00. Слідкуйте за повідомленнями. У разі оголошення тривоги - прямуйте в укриття!".

Вас також можуть зацікавити новини: