Зеленський зустрівся з прем'єром Греції в Одесі / фото Офіс президента

Під час зустрічі в Одесі президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса Росія завдала удару по місту. Як передає кореспондент УНІАН, про це під час спільного брифінгу повідомив український лідер. 

"Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити – по військовим, чи цивільним... Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю. Що є загиблі, є поранені", — сказав Зеленський.

За словами Кіріакоса Міцотакіса, під час удару вони перебували в Одеському морському порту. Зеленський та його штаб показували порт і розповідали про його значення, а також про те, що треба, щоб розширити можливості морського коридору для цивільних суден.

Відео дня

"Вже наприкінці ми почуло звук сирен й були вибухи, які дуже близько відбулися біля нас. Ми не встигли піти у якесь захищене місце. І тому це дуже вражаючий досвід. Ми розуміємо, що ця війна стосується всіх. Немає людей, які знаходяться поза цією війною. Ця війна не милує нікого", - сказав грецький прем’єр-міністр.

Російські атаки по Одесі

Нагадаємо, сьогодні вночі російська армія запустила по Україні 42 ударні безпілотники, з яких 38 вдалося ліквідувати. Зокрема, "Шахеди" знищені на території Одеської, Сумської, Херсонської, Дніпропетровської, Харківської, Черкаської, Хмельницької та Вінницької областей.

В операційній зоні Сил оборони півдня підрозділи ППО в інтенсивному режимі протягом чотирьох годин відбивали масовану атаку дронів - 20 цілей було знищено, з них дві - на Херсонщині та 18 - на Одещині. Ворог спрямовував ударні безпілотники по населених пунктах, промислових об'єктах прибережної зони, а маневри дронів в житлових кварталах ускладнювали роботу ППО. Внаслідок падіння уламків збитих дронів в Одеському районі пошкоджено рекреаційний об'єкт, газогін, житлові будинки у приватному секторі. 

А вже вдень росіяни вдарили по Одесі крилатою ракетою.

Вас також можуть зацікавити новини: