Об'їхати поля з мінами неможливо, заявив Березовець / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Політолог і офіцер ЗСУ Тарас Березовець розповів про перешкоди, які спіткають його побратимів під час контрнаступу.

"Ми знаємо про те, що ЗСУ зараз досягають певного стратегічного успіху і ініціатива зараз на боці українських Сил оборони. Я не все можу розповідати, але, якщо говорити коротко, зараз ЗСУ перейшли до демонтажу першої лінії оборони противника. Цей демонтаж затягнувся з очевидної причини - противник створив буферну сіру зону. Перша лінія оборони глибиною від 3 до 6 кілометрів - це величезна відстань повністю насичена пастками і мінами", - сказав Березовець.

Він зазначив, що прорив оборони окупантів може зайняти дуже тривалий час.

"Західні наші колеги, військові інструктори повірити не можуть, що там багато мін. Всі поля в мінах, Росія вклала мільярди доларів в ці міни і всі поля покриті. Росіяни навіть не засипають їх землею, з дрона можна бачити мільйони мін. Це навіть не шашки, це немов яблуко "протикане" голкою. Поля ці тягнуться від кордону з Білгородською областю і до Херсонщини. Об'їхати неможливо їх. На кожному метрі лежить міна. Люди не вірять, що це можливо взагалі. А воно можливо. І наші ЗСУ героїчно пройшли шість кілометрів, вдумайтеся, який це подвиг", - додав політолог.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Під час контрнаступу українські воїни протягом минулого тижня на Бахмутському напрямку звільнили від російських загарбників 2 кв. км нашої землі.

Український контрнаступ нарешті може досягти успіху. На фронт підтягнулися свіжі сили, озброєні західною технікою, які ламають російські зуби дракона.

Вас також можуть зацікавити новини: