Росіяни активізували розвідку на півдні / фото REUTERS

Російські війська активізували розвідку на півдні, зокрема, росіяни запускають все більше розвідувальних БПЛА з акваторії Чорного моря.

"Ворог максимально збирає інформацію, активізував безпілотні розвідувальні апарати, які ми досить результативно збиваємо, але бачимо їх все більше і більше з'являється, зокрема, з акваторії Чорного моря вздовж узбережжя, на Миколаїв спрямовані і на Одесу", - повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

За її словами, зараз у Чорному морі шторм, тому корабельне угруповання ворога хоч і складається з дев'яти кораблів, але жодного ракетоносія на службі немає.

Відео дня

"Хоча це не свідчить в абсолюті про те, що вони не збираються атакувати. Пам’ятаємо, щоб вийти на бойові позиції, їм необхідно 1,5-2 години. Системи ППО, які є основним щитом у випадку масованого ракетного удару, знаходяться на цілодобовому чергуванні. Те, що ми відстежуємо поведінку ворога щодо наявності ракетоносіїв на службі і їх злагодженості з авіацією ворога – все це дає нам можливість упередити, провести додаткову розвідку і роботу з роз’яснення, що готується або не готується ракетний удар", - повідомила Гуменюк.

Вона також зазначила, що російські окупанти можуть економити ракети типу "Калібр", тому що запаси цих ракет закінчуються, а відновлення дуже ускладнене, зокрема, через санкції.

"Також це може бути показником того, що самі пускові установки мають потребу в збереженні сил та ресурсів, тому що використовуються занадто часто ворогом. Тому ми говоримо про те, що під час масованого ракетного удару може бути застосовано з десяток ракет типу "Калібр", а це удар високоточний, призначений по конкретних об’єктах", - сказала Гуменюк.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 4 лютого, в Україну в рамках чергового обміну повернули 116 захисників. Серед тих, хто повернувся, двоє офіцерів і 114 рядових та сержантів.

Тим часом загальні бойові втрати Росії в Україні перетнули нову психологічну позначку, з початку широкомасштабного вторгнення ліквідовано близько 130 тисяч загарбників. Також Росія втратила в Україні 3218 танків.