Авдіївку спробують взяти "ціною всього", заявив аналітик Коваленко / фото Telegram / Віталій Барабаш

Командування РОВ РФ, ймовірно, прийняло одне з остаточних рішень по Авдіївці: туди хочуть перекинути залишки "заліза" 90-ої танкової дивізії.

Місто збираються брати ціною всього, заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"На Лиманському напрямку їх вже починають замінювати підрозділами 47 ТД 1 та. Зокрема, під Кремінну, Рубіжне та Стару Краснянку вже переміщуються підрозділи 347 МСП 47 ТД. Вони замінять 348-й МСП 90 ТД і 153-й ТП. Подальша доля 1441 МСП і 428 МСП 90 ТД поки покрита туманом невідомості", - пояснив він.

Відео дня

При цьому Коваленко зазначив, що Росія почала виводити на відновлення боєздатності 228-й мотострілецький полк 90 танкової дивізії. "Якщо всі підрозділи 90 ТД будуть відведені, то на місці залишаться тільки 137-а ОМСБр 41-ї ОВА і 201 СБ. Посилення їм можуть скласти підрозділи 272-ї МСП, які зараз женуть під Кремінну", - зазначив він.

Оглядач вважає, що це "цікавий" розмін, який навряд чи є рівнозначним з погляду на силу згаданих ротацій. Такі "рухи" Росії можна пояснити лише одним: 

"Схоже, для командування РОВ важливо якомога швидше дотиснути Авдіївку за всяку ціну і ціною всього. Це, до речі, ще раз говорить про те, що ситуація там складається не зовсім за наміченим сценарієм", - вказав військовий оглядач. 

Волонтер каже - міста Авдіївки більше не існує

Раніше волонтер Влад Маховський розповів УНІАН, що Авдіївки як міста більше не існує. Минулого тижня він був у зоні бойових дій, намагаючись евакуювати українців, які там залишилися. Але Влада "зловив" дрон окупантів - його оператор чекав, поки волонтер вийде з машини, на якій великими літерами було написано "евакуація". 

Влад каже, що їздити до Авдіївки дуже ризиковано, але все ж вони намагаються витягнути звідти "ждунів", які до останнього сподівалися, що війна швидко закінчиться. 

Вас також можуть зацікавити новини: