Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець переконаний, що Кремль програє у підло розв'язаній проти України повномасштабній війні. Про це він заявив в інтерв'ю "РБК-Україна":

"Росія точно програє війну. Україна точно переможе. Але можуть бути нюанси".

На уточнювальне запитання журналіста, про які нюанси йдеться, Лубінець сказав, що кожен для себе по-різному трактує перемогу і поразку. Він каже, що міжнародна спільнота має розуміння того, що Україна не може програти "у цьому міжнародному конфлікті".

Відео дня

Він одразу пояснив, чому не назвав війну війною: згідно з міжнародним гуманітарним правом те, що у нас відбувається, – це "російсько-український міжнародний воєнний конфлікт".

"Водночас як довго буде тривати протистояння – ніхто не знає. Скільки ще треба за це воювати, які етапи нам треба проходити – ніхто не знає. Але я знаю, що ми переможемо. Ми повинні звільнити й звільнимо всі тимчасово окуповані території України. Всі – Луганську, Донецьку, Херсонську, Запорізьку області й Автономну Республіку Крим", - переконаний Лубінець.

Розмови про контрнаступ України

Раніше у Міноборони заявляли, що Україні знадобиться ще кілька місяців, щоб підготуватися до початку великого контрнаступу ЗСУ. Все залежить від постачання західного озброєння та злагодженої роботи з ним українських підрозділів.

10 березня у коментарі італійським ЗМІ радник голови ОП Подоляк заявив, що ЗСУ можуть розпочати контрнаступ протягом двох місяців.

Наразі Україна вже почала отримувати західні сучасні танки, які конче необхідні для контрнаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: