Російське міністерство збирається ввести у школах на окупованих територіях нову посаду / фото ua.depositphotos.com

Міносвіти Росії планує ввести посаду так званого "радника директора школи з виховної роботи" у школах окупованого Донбасу.

Про це у п'ятницю повідомила прес-служба російського відомства.

Посаду радника директора з виховної роботи було введено у школах російських регіонів 1 березня торік.

Відео дня

"У 10 регіонах Росії було запроваджено посаду радника з виховної роботи, вона оплачується з федерального бюджету. Щомісячна доплата вчителям становить 15 тисяч рублів. Завдання радників - організувати позанавчальну діяльність, походи до театрів, кіно. У школах Луганської та Донецької народних республік цю посаду ми також введемо. Подивимося, як вестиметься ця робота, і потім обов'язково її розширимо", - заявив міністр освіти Сергій Кравцов.

Крім того, за даними відомства, з 14 червня для вчителів з так званих "ДНР" і "ЛНР" та інших територій, які РФ називає "звільненими", стартує певна "програма перепідготовки та підвищення кваліфікації". А з 1 вересня в усі школи Донбасу Росія обіцяє завезти "нові підручники".

"Усе це дозволить створити з регіоном єдиний освітній простір", - заявили у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, окупанти вимагають від шкіл Херсона з 1 вересня переводити навчання на російські освітні програми. Однак тільки два директори погодилися на це.

Вас також можуть зацікавити новини: